De overgrootmoeder van Gineke, ook wel Rooie Door genoemd, zit na het overlijden van haar man met een slagerij. Een kennis van Rooie Door komt in die periode een man tegen in de trein en zij raken in gesprek. Tijdens het gesprek geeft de man, Gert van Kesteren, aan dat hij op zoek is naar werk. De kennis komt met het voorstel te solliciteren bij Rooie Door. Gert van Kesteren wordt aangenomen en wordt uiteindelijk ook de tweede man van Rooie Door.
Mevrouw Door en haar nieuwe man krijgen een kind. Dit kind, Louis, is de opa van Gineke van Kesteren. In 1925 neemt Louis al op jongen leeftijd de slagerij van zijn vader over. De slagerij verhuist naar de straat waar het bedrijf nog altijd te vinden is: Kruisstraat 3 te Woerden. En in 1959 wordt de slagerij omgedoopt tot Keurslager Van Kesteren.
In 1959 verliet zijn moeder de zaak en werd er verbouwd. Zo kwam de eerste toonbankbediening, daarvoor werd alles gewoon vers afgesneden als de klant er om vroeg, nu konden ze kijken en wijzen. Die toonbank werd dan ook een kijk-wijstoonbank genoemd. In dit jaar werd de slagerij ook lid van de vereniging van Keurslagers.
Opa Louis en zijn vrouw krijgen ook een kind, en ze noemen hem Ton, de oudste. En inderdaad: de vader van Gineke. In 1973 neemt Ton op zijn beurt de slagerij over van zijn vader en zet het familiebedrijf verder op de kaart. Ton is dan alweer de 3e generatie binnen de slagersfamilie.
In 1990 neemt Gineke als eerste vrouw samen met Ed de slagerij over van haar vader. Gineke heeft de slagerij verder uitgebouwd tot een mooie, gezellige slagerij, waar mensen vanuit de hele omgeving naartoe komen voor het beste vlees. In 2009 viert het bedrijf het 50 jarig bestaan met een grote barbecue voor héél Woerden; het is een groot succes!
U bent nog elke dag van harte welkom!